14 april 2022

Thuishuis Noordwijk officieel geopend

Het veelkleurige woningbezit van Stek is weer een aanwinst rijker: met de opening van het Thuishuis in Noordwijk is het mogelijk gemaakt dat zes alleenstaande senioren op zichzelf maar toch samen kunnen wonen. Het Thuishuis is gistermiddag geopend door wethouder Dennis Salman van Noordwijk met het doorknippen van het traditionele lint voor de ingang.

Northgowijk

Het Thuishuis Noordwijk is onderdeel van de nieuwe Northgowijk op het voormalige marktterrein aan de Susanna van Ettenstraat en de plek waar voorheen de Northgohal stond. Het Thuishuis beslaat de benedenverdieping van een U-vormig complex, dat uitkijkt op een binnentuin/terras. In het Thuishuis heeft elke bewoner een eigen woonruimte met woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry.

Toegevoegde waarde

De kracht en toegevoegde waarde van het Thuishuis zit in de gemeenschappelijke ruimten. De bewoners delen samen een huiskamer, de keuken, hobbyruimte, logeerkamer en tuin/terras. Huiselijkheid, gezelligheid en zelf- en samenredzaamheid staan voorop.

Buurtborrel

Na de officiƫle plechtigheden was in de binnentuin van het complex een Buurtborrel voor de nieuwe bewoners en omwonenden. Zij konden het glas heffen op de ingebruikname van het Northgo-wijkje dat, behalve uit het Thuishuis, bestaat uit 27 etagewoningen en 28 andere woningtypen.

Eenzaamheid voorkomen

De woningen in het Thuishuis worden verhuurd door Stek, maar deze woonvorm heeft ook een eigen bestuur: de Stichting Thuishuis Noordwijk. Deze vrijwilligersorganisatie zet zich in om eenzaamheid onder senioren te voorkomen en te verminderen. Dit doet zij in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. De activiteiten zijn gericht op zelf- en samenredzaamheid, met als doel: op een gezellige manier oud te worden.

Ontmoetingsplek

Na de opening van het Thuishuis konden de gasten en omwonenden ook kennismaken met de Thuisbus. Dat is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk, met een soort pop-up terras. Op verschillende middagen van 14.30 tot 16.30 uur staat de bus in verschillende wijken in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk om ouderen met elkaar in contact te brengen.