21 oktober 2022

Wijkschouw Hillegom

foto: Annemiek Cornelissen
foto: Annemiek Cornelissen

Op 20 oktober is een ronde gemaakt in het Brouwerkwartier in Hillegom. Dat leverde een mooi lijstje met actiepunten op.

Een wijkschouw is bedoeld om te kijken hoe de leefbaarheid in de buurt is. Denk aan het onderhoud van het straatmeubilair of speeltuintjes maar ook verkeer, veiligheid, tuinonderhoud en alles wat nog meer opvalt in de buitenruimte komen aan de orde.

Brouwerkwartier

In de wijk Brouwerkwartier in Hillegom verzamelden vertegenwoordigers van Stek, de Meerlanden, buurtbewoners, politie, de BOA’s en wethouder Maarten Dijkshoorn. De uitgestippelde route gaf een beeld van wat er leeft in de wijk en waar iedereen iets voor kan betekenen.

Buitenruimte en fijn wonen

Goed onderhouden buitenruimte draagt bij aan het gevoel van fijn wonen. De aanwezigen bepraken ook de leefbaarheid in de wijk. Denk dan aan veiligheid, groen, aantrekkelijkheid, vitaliteit, sociale samenhang. De groep bezocht een woning die nu wordt opgeknapt voor volgende verhuur. Deze woning was 40 jaar door dezelfde huurder bewoond. Er moet behoorlijk veel gebeuren. De deelnemers aan de schouw vonden dit erg interessant om te zien.

Actieve buurtbewoner

Mevrouw Annemiek Cornellissen, huurt bij Stek en liep ook mee. Ze is heel actief in de wijk als voorzitster van speeltuinvereniging Jeugdland. Daarnaast organiseert ze allerlei activiteiten in de wijk voor verbinding tussen de buurtbewoners. Verder zoekt ze naar manieren om eenzaamheid onder bewoners in de wijk tegen te gaan. Allerlei ideeën kwamen langs. Bijvoorbeeld een gezamenlijke opruimdag in de wijk met bewoners.

Het was een geslaagde schouw die een mooi lijstje met actiepunten heeft opgeleverd. Daar gaan alle partijen samen mee aan de slag.