23 oktober 2022

Wijkschouw Sassenheim

Voor de wijkschouw in Teylingen verzamelde een gevarieerd gezelschap bij de Kooiflats in Sassenheim.

Hoe maak je de buurt groen zonder dat het een woestenij wordt? Wat kan je doen om nog fijner te wonen? Allemaal vragen die tijdens de ronde uitgebreid aan de orde kwamen. Het lijstje met actiepunten wordt met elkaar opgepakt.

Buurtronde

Het weer zat niet mee voor de wijkschouw. De paraplu was nodig. Maar dat was geen belemmering voor woonconsulenten en wijkbeheerders van Stek, wethouder van Teylingen Marlies Volten,  afgevaardigden van politie, handhaving, Welzijn Sassenheim en de bewonerscommissie Kooiflats en de huurdersorganisatie om te komen. Ze maakten een ronde door de buurt.

Over groen en hangjongeren

Het openbaar groen heeft aandacht nodig. De bewonercommissie liet een strook met verwilderde vlinderplanten zien. Verder heeft de aangelegde buurttuin geen vrijwilligers meer voor het onderhoud. Hierdoor is het een ideale plek voor hangjongeren. En die geven overlast. Hiervoor is geen panklare oplossing. Dit is iets dat partijen samen moeten oppakken. Huurders hebben ook een verantwoordelijkheid.

Positief

Iedereen was positief na de rondgang over alle aanwezigen die de moeite hadden genomen om het slechte weer te trotseren. Nieuwe contacten zijn gelegd en de actiepunten gaan aandacht krijgen.

Stek organiseert gedurende het hele jaar in alle gemeenten van HLTsamen en Noordwijk dit soort bijeenkomsten. Wonen doen we samen. Tijdens een wijkschouw is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en zaken op te lossen. Dit zorgt voor een fijne buurt om in te wonen.