13 november 2023

60 portiekwoningen in Warmond naar A+++

Woningen die klaar zijn voor de toekomst. Afgelopen maandag tekenden Dura Vermeer en woonstichting Stek de overeenkomst voor de verduurzaming van 60 portiekwoningen aan de Van Duvenvoordestraat en Van den Woudestraat in Warmond. In februari 2024 starten de werkzaamheden.

Van D naar A+++

In dit project streven Dura Vermeer en Stek naar een comfortabele leefomgeving. Voor nu en in de toekomst. Aan de woningen worden verschillende verduurzamingsmaatregelen getroffen. Zo komen er onder andere zonnepanelen en wordt de isolatie en luchtdichtheid van de woningen verbeterd. Op deze manier gaan de woningen van energielabel D naar energielabel A+++.

Binnen en buiten

De woningen worden niet alleen van binnenuit verbeterd. Aan de buitenkant wordt ook het nodige aangepakt. Zoals schilderen en het vernieuwen van de balkonhekken. Alle maatregelen zijn nodig de woningen in de toekomst gemakkelijk energieneutraal te maken. Joke van den Berg, bestuurder van Stek: “Wij hebben de opdracht om onze woningen toekomstbestendig te maken. Dit project maakt de portiekwoningen bijna energieneutraal. Het is in een mooie samenwerking tussen de bewoners, Dura Vermeer en Stek tot stand gekomen. Na deze renovatie wonen de huurders in een duurzame woning met een lager energieverbruik en meer wooncomfort.”

Samenwerking

In aanloop naar de overeenkomst hebben Stek en Dura Vermeer de verduurzamingskansen in kaart gebracht. Dura Vermeer techniek heeft als duurzaamheidsadviseur een belangrijke rol voor de techniek op zich genomen. Zowel in expertise als het samenbrengen van de geschikte partijen. Op basis van de ambities is het advies voorgesteld. Stephanie Bergen Henegouwen, Projectmanager bij Dura Vermeer: “Het is gaaf om te zien dat we hoge duurzaamheidsambities hebben met input en draagvlak vanuit de bewoners. Het advies is in overleg met de bewoners aangescherpt. De bewoners hebben invloed gehad op de maatregelen. Zij hebben belangrijke punten toegevoegd die ook gerealiseerd gaan worden. Het plan werd daarmee geoptimaliseerd en de bewoners raakten nog meer betrokken.“

Renovatie in bewoonde staat

De bewoners van de Van Duvenvoordestraat en Van den Woudestraat blijven tijdens de werkzaamheden in hun woningen wonen. Tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bewoners. Zo is het streven minimale hinder te veroorzaken. Bewonersconsulenten van Dura Vermeer begeleiden hierbij. Zo wordt tijdig gecommuniceerd en ontvangen de huurders een dagplanning met de werkzaamheden.

Planning

De start van de werkzaamheden staat gepland in het eerste kwartaal van 2024. Zo kunnen de bewoners zorgeloos genieten van de komende feestdagen. De verwachting is dat eind 2024 alle woningen zijn verduurzaamd.