18 december 2023

BAM bouwt voor Stek 160 woningen

Voor de bouw van 160 huurappartementen aan de Graaf Janlaan in Hillegom tekenden Joke van den Berg, bestuurder van Woonstichting Stek en Wout van der Waal, directeur commercie Zuidwest bij BAM Wonen, de ontwikkel- en realisatieovereenkomst.

Het project betekent de sloop van 120 verouderde meergezinswoningen aan de Graaf Janlaan, Frederik Hendriklaan, Juliana van Stolberglaan en Willem de Zwijgerlaan in Hillegom. Daarna komen op deze locatie voornamelijk sociale huurappartementen terug. Waarschijnlijk start de bouw eind 2024 of begin 2025. De sloop staat gepland voor medio 2024.

Bestuurder van Stek, Joke van den Berg: “Dit project heeft een lange voorbereiding gehad. Ik ben blij om in samenwerking met BAM de volgende stappen te zetten. En dat voor vele woningzoekenden in Hillegom 160 voornamelijk sociale huurwoningen van goede kwaliteit terug komen.”

‘Duurzaamheid en bewonerscomfort zijn belangrijke eisen vanuit Stek. We zijn trots dat de energieneutrale appartementen en onze werkwijze, perfect bij de duurzaamheidseisen en die van haar bewoners passen’, aldus Wout van der Waal.

Duurzame nieuwbouw

Op deze herstructureringslocatie komen 160 voornamelijk sociale huurappartementen. Het project bestaat uit vijf woongebouwen waarin zowel drie- als tweekamerwoningen komen. Alle appartementen hebben een balkon en komen rondom het de gebouwen voldoende parkeerplaatsen. Het appartementencomplex wordt energieneutraal gebouwd met zoveel mogelijk nul-op-de-meter (NOM) woningen. Elk appartement is straks voorzien van een warmtepomp met bodemlussen, zonnepanelen op het dak, vloerverwarming en -koeling en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.  Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de zomer en winter.

Collectief groen

Stek heeft samen met de gemeente en Architectenbureau KOW gekeken naar de inrichting van de openbare ruimte. Er komt ruim 4.000 m2 extra openbaar gebied extra in de wijk. Meer gezamenlijk groen is het vertrekpunt voor de inrichting van openbare ruimte. Een groene route koppelt de twee terreinen aan de Graaf Janlaan. De Graaf Janlaan wordt een woonerf. Zo ontstaat een veilige zone voor langzaam verkeer en spelende kinderen. Binnen de woonblokken is veel aandacht besteed aan het stimuleren van het gebruik van de trap. De vides en daklichten verzorgen natuurlijk licht en een goede ruimtelijke beleving. De corridors geven uitzicht op het groen buiten via de grote glazen ramen op de koppen van de gebouwen.

Planning

Naar verwachting start de bouw eind 2024 of begin 2025. Het sloopwerk staat gepland voor medio 2024. Als alles volgens plan verloopt worden de woningen in 2026 verhuurd. Dat gaat dan via www.hureninhollandrijnland.nl