9 augustus 2023

Boom & Balkontuintjesfeest

Van 30 september tot en met 8 oktober vieren we dit jaar voor de derde keer het Nationale Boomspiegelfeest. In deze week gaan mensen tuintjes aanleggen in de kale grond rond een boom (dit is de boomspiegel). Een mooi initiatief met als doel de buurt groener te maken.

Groen in de buurt zorgt voor prettiger wonen. Daarom doet Stek samen met BuurtKracht en de gemeenten Hillegom en Lisse mee aan de landelijke actie. Naast de boomspiegels mogen ook balkons meedoen met het “Boom en Balkontuintjes Feest”.

Samen voor een groene buurt

Kunnen de boomspiegels in uw straat wel wat groener? Of is er op de balkons in het complex waar u woont ruimte voor planten? Maak een plan met de buren en ga aan de slag! Het resultaat: meer groen in de buurt; mooier en prettiger wonen. Maar ook een goede gelegenheid om uw buren te ontmoeten en er met elkaar een feestje van te maken.

Gratis planten

Aanmelden voor het gratis biologisch plantenpakket kan tot en met 20 september op de website van Welzijnskompas. Haal het pakket op zaterdag 30 september op bij het Julianapark (Hillegom) of bij De Groene Bol (Lisse). Ga met de buren aan de slag en tover minstens drie boomspiegels of balkons om in een groen feestje.

> naar de acties op de website van Welzijnskompas