29 augustus 2023

Brede steun voor Visie Wonen, Welzijn en Zorg

Op donderdag 24 augustus hebben twaalf lokale woon- en zorgpartners de steunbetuiging ondertekend voor de “Visie op wonen, welzijn en zorg – Gemeente Noordwijk”.

Naast Stek hebben elf andere partijen een handtekening gezet onder de visie met als doel inwoners van Noordwijk optimaal te ondersteunen bij het zolang mogelijk prettig thuis wonen.

Hans Al, bestuurder van Stek is blij met de samenwerking: “Alleen als we goed met elkaar samenwerken, kunnen senioren met een sociale huurwoning zolang mogelijk prettig thuis wonen. Het is belangrijk dat we nu al de juiste keuzes maken voor de toekomst, en de juiste woningen bouwen.” 

Vertrouwde omgeving

We worden steeds ouder, ook Noordwijk vergrijst. Het grootste deel van de ouderen blijft het liefst wonen in hun vertrouwde omgeving. Ook wanneer zij zorg of hulp nodig hebben. Toegankelijkheid van de woning en de directe woonomgeving is belangrijk. Een fijne plek om veilig te wonen, elkaar te ontmoeten of te wandelen. En dichtbij voorzieningen als winkels, openbaar vervoer en (medische) zorg. Om dit in de toekomst mogelijk te maken moeten nu bewuste keuzes worden gemaakt.

Samenwerken

In deze samenwerking willen de gemeente Noordwijk, woningcorporaties Stek en Padua, Zorgkantoor Zorg en Zekerheid, ‘S Heerenloo, Welzijn Noordwijk, Raamwerk, Groot Hoogwaak, Topaz, VoorIeder1, ISD Duin- en Bollenstreek, Marente en GGZ Rivierduinen langdurig samenwerken. Het realiseren van de visie is geen eenvoudige opgave. De verschillende partijen hebben elkaar hierbij hard nodig. De visie is een stip op de horizon. De partijen gaan hiermee aan de slag om de stip snel dichterbij te laten komen.