30 augustus 2023

Groot Hoogwaak en Stek zetten handtekening onder samenwerkingsovereenkomst

Groot Hoogwaak en woonstichting Stek hebben op 30 augustus een samenwerkingsovereenkomst getekend. De organisaties gaan de mogelijkheden onderzoeken hoe zij extra huurwoningen voor mensen met een zorgvraag op het terrein van Groot Hoogwaak kunnen realiseren.

Deze samenwerking sluit aan bij de gemeenschappelijke visie op Wonen, Welzijn en Zorg die beide partijen onlangs hebben getekend.

Meer woningen

De woon-/zorglocatie aan de noordelijke rand van Noordwijk aan Zee bestaat uit huur- en koopappartementen waar van thuiszorg tot verpleeghuiszorg wordt verleend. Daarnaast zijn er allerlei voorzieningen gericht op het welzijn. Het doel van de samenwerking is uitbreiding van sociale- en middenhuurwoningen voor mensen met zorgvraag.

Betaalbaar

In het project streeft Stek naar betaalbare en toekomstbestendige woningen. Om zo passende huisvesting te realiseren en doorstroming te bevorderen. Op de locatie Groot Hoogwaak gaat het om huurwoningen voor mensen met een zorgvraag die kan variƫren van thuiszorg tot verpleeghuiszorg.