16 mei 2023

Joke van den Berg nieuwe bestuurder Stek

Per 1 september 2023 start Joke van den Berg als nieuwe directeur-bestuurder bij Woonstichting Stek. Met Van den Berg krijgt Stek een ervaren bestuurder met oog voor samenwerking zowel binnen als buiten de organisatie. De huidige bestuurder Hans Al gaat met pensioen.

Deze zomer werkt Joke van den Berg 15 jaar bij Woonwaard in Alkmaar. De corporatie verhuurt 15.000 woningen in de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard. Van den Berg: “Na 15 mooie, leerzame en uitdagende jaren bij Woonwaard kies ik voor werken in de sector, maar in een andere regio en in een nieuwe organisatie. Werken aan bekende én nieuwe thema’s, maar altijd ten dienste van de huurders, de maatschappelijke opgaven, de regio en de collega’s.”

Vertrouwen

De Raad van Commissarissen (RvC) is erg blij met de komst van Joke van den Berg als nieuwe directeur-bestuurder van Stek. Voorzitter van de RvC Susan van der Steen: “Joke is een ervaren bestuurder die veel oog heeft voor samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Ze zoekt actief naar verbinding, met maatschappelijke partners, met huurders en met de mensen om haar heen. In de wervingsprocedure hebben wij haar leren kennen als oprecht geïnteresseerd in mens en organisatie, met veel volkshuisvestelijke kennis en ervaring en tegelijk volop nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.” De RvC heeft er veel vertrouwen in dat Joke van den Berg goed bij Stek past en een betekenisvolle bijdrage gaat leveren aan de volkshuisvestelijke opgaven van Stek.

Pensioen

De huidige bestuurder Hans Al: “De afgelopen 17 jaar heb ik Stek zien ontwikkelen tot de corporatie die het nu is. Samen met collega’s, gemeenten en samenwerkingspartners heb ik me met veel overtuiging ingezet voor de huurders in de Bollenstreek en de volkshuisvestelijke opgave. Vol vertrouwen wens ik Stek en Joke van den Berg een mooie toekomst.”