21 maart 2023

Klein Sassembourg klaar voor bewoners

Op maandag 20 maart heeft Woonstichting Stek officieel het appartementencomplex “Klein Sassembourg” overgedragen aan GGZ Rivierduinen. Ter gelegenheid van de overdracht bood Stek een tuinbank aan voor de gemeenschappelijke tuin om hiermee de nieuwe huurders veel woonplezier te wensen. Begin april nemen de nieuwe bewoners hun intrek in het complex.

Iedereen moet zich thuis voelen in Teylingen

De totstandkoming van Klein Sassembourg is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente Teylingen, Stek en GGZ Rivierduinen. Het complex is gelegen in Sassenheim en bestaat uit 22 appartementen in de sociale huursector. Wethouder Marlies Volten van de gemeente Teylingen is blij dat zij heeft kunnen bijdragen aan de realisatie van Klein Sassembourg. “De combinatie wonen en zorg kan het verschil maken voor deze groep mensen. De gemeente vindt het heel belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in Teylingen.”

Zelfstandig leren wonen

Met een eigen appartement kunnen bewoners met professionele begeleiding en steun van familie en naasten zelfstandig leren wonen en toewerken naar herstel en persoonlijke groei. Het appartementencomplex ligt midden in een wijk met winkels om de hoek. Een team van begeleiders staat 24 uur per dag klaar om de cliënten te helpen. Voor de begeleiders van GGZ Rivierduinen is een appartement ingericht als gezamenlijke woonkamer en ondersteuningspunt.

Job van den Heuvel, directeur behandelzaken herstelvoorzieningen GGZ Rivierduinen, onderstreept het belang van het gebouw. “Zelfstandig leren wonen is een belangrijk onderdeel van het herstelproces van onze cliënten. Door de samenwerking met Woonstichting Stek en de gemeente Teylingen zijn we er in geslaagd om dit mogelijk te maken voor 22 cliënten. We zijn er trots op dat we dit gezamenlijk hebben bereikt. We wensen de 22 nieuwe bewoners veel woonplezier in deze prachtige wijk.”   

Goede en betaalbare woningen

Stek is blij dat zij met dit project een bijdrage kan leveren aan goede huisvesting van cliënten van GGZ Rivierduinen. De appartementen zijn niet alleen comfortabel en duurzaam, maar ook op een bijzondere en moderne manier tot stand gekomen. Het complex is opgebouwd uit modules die in de fabriek zijn geproduceerd. De bouw gaat hierdoor snel en zonder veel geluidsoverlast.

Hans Al, bestuurder van Stek zegt hierover: “Klein Sassembourg laat zien dat wij als Stek, samen met Rivierduinen, staan voor goede en betaalbare huisvesting voor mensen die heel erg afhankelijk zijn van onze aandacht. Er is een grote behoefte aan huisvesting waar mensen die ondersteuning nodig hebben zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Dit project draagt daar aan bij. Dat het op een niet-traditionele wijze is gebouwd, maakt het nog eens extra bijzonder.”