7 maart 2023

Nieuwe bomen aan de Brouwerlaan in Hillegom

De eerste week van maart heeft Woonstichting Stek in samenwerking met de gemeente HLTsamen nieuwe bomen geplant aan de Brouwerlaan in Hillegom.

Overlast 

In een laan horen bomen. Maar soms zorgen de bomen voor overlast. Dit was het geval in de Brouwerlaan. De bomen waren zo groot geworden dat ze een deel van de stoep bedekten. Buurtbewoners met rollator of kinderwagen moesten daardoor over de straat lopen. Dat is niet veilig en daarom zijn de bomen weggehaald.  

Nieuwe bomen

De gemeente en Stek hebben er samen voor gezorgd dat er nieuwe bomen zijn geplant bij bewoners die dat wilden. Er is gekozen voor bomen die wat kleiner blijven en die minder onderhoud nodig hebben. “Fijn dat de laan een laan blijft! En dan hebben de vogels straks ook weer een plekje”, was de reactie van een van de bewoners.

Een fijne woonomgeving

Bomen in de buurt zorgen voor fijner en gezonder wonen. Ze maken een omgeving mooier en zorgen voor verkoeling in de warme maanden. Groen in plaats van tegels helpt bovendien bij het opvangen van water. En ook niet onbelangrijk: bomen zorgen voor gezondere lucht.