9 mei 2023

Philadelphia ontvangt sleutels woonlocatie Lilium

Op 8 mei heeft Rina Karlsson, manager Zorg en Begeleiding van Stichting Philadelphia de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe woonlocatie Lilium in Voorhout.

De komende tijd worden de 32 appartementen ingericht met alle zorgvoorzieningen voor de nieuwe bewoners. Het appartementengebouw van Woonstichting Stek bestaat uit totaal 56 twee- en driekamerappartementen. De overige 24 sociale huurwoningen worden verhuurd via Huren in Holland Rijnland. Dit nieuwe gebouw geeft 14 cliënten die nu in het Mossenest in Noordwijkerhout wonen een nieuw thuis. In de andere 18 appartementen komen cliënten vanuit huis of andere locaties.

Extra voorzieningen

Vanaf nu wordt er twee maanden hard gewerkt aan de inrichting, het aanbrengen en testen van allerlei voorzieningen. “Het is geen eenvoudige opgave in deze tijd, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we het gaan halen.” zegt Rina. “Als alles volgens plan verloopt, rijdt op 26 juni de verhuiswagen bij het Mossenest voor om de cliënten naar Voorhout te verhuizen. De overige cliënten verhuizen op 27 en 28 juni.”

Goede betaalbare woningen

Stek werkt samen met meerdere zorgaanbieders zoals Philadelphia: “Wij zijn blij om samen met Philadelphia in dit project een bijdrage te leveren aan goede en betaalbare huisvesting voor cliënten die extra ondersteuning nodig hebben. Zij kunnen in dit gebouw zo zelfstandig mogelijk wonen en de zorg krijgen die nodig is.”

Fijn wonen

Het appartementencomplex is zeer licht en ruim opgezet. Philadelphia betrekt drie van de vijf verdiepingen. De cliënten beschikken er over een eigen appartement en elke etage heeft een algemeen steunpunt waar gezamenlijk gegeten kan worden. Kortom een plek waar het fijn wonen is.

Bollenschuur als inspiratiebron

Ouwehand Bouw uit Katwijk realiseerde het complex in opdracht van Stek. Bij het ontwerp vormde de klassieke bollenschuur, waaraan deze streek zo rijk was, de inspiratiebron. Die uitstraling krijgt het onder meer door de raampartijen. Ouwehand Bouw heeft gebruik gemaakt van moderne technieken. Het casco en de gevels van het complex zijn grotendeels in de fabriek prefab gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet.