12 december 2023

Samenwerkingsovereenkomst Nieuw Boekhorst  getekend

foto: Sven vd Vlugt
foto: Sven vd Vlugt

Deze week tekenden Wethouder Marlies Volten van de gemeente Teylingen en Joke van den Berg, bestuurder van Woonstichting Stek de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Nieuw Boekhorst in Voorhout. De ontwerpfase voor deelplan “De Vijver” zijn al gestart.

Bestuurder Joke van den Berg is blij met deze volgende stap: “Stek bouwt totaal 350 huurwoningen in het project Nieuw Boekhorst. Een noodzakelijke aanvulling op de onverminderd hoge vraag naar woningen in het sociale segment.”

Belangrijke stap

Het plan bevat totaal 1.250 tot 1.300 woningen die aansluiten aan op de vraag naar extra woningen. Er komt een mix aan betaalbare woningen, middeldure en vrije sector-woningen, zowel appartementen en gezinswoningen. Met veel aandacht voor betaalbaar wonen.

Voorzieningen

Behalve woningen wordt er ook rekening gehouden met verschillende voorzieningen in het nieuw te ontwikkelen gebied, zoals een school, sportvoorzieningen inclusief sporthal, commerciële voorzieningen en een passantenhaven. Dit is allemaal vastgelegd in het bestemmingsplan dat onlangs ter inzage heeft gelegen.

Deelplan 1 gestart

De voorbereidende ontwerpwerkzaamheden voor de eerste fase, deelplan “De Vijver”, zijn gestart. In dit eerste deelplan worden verschillende woningtypes gerealiseerd. Zowel koop als huur. De verwachting is dat Stek in het eerste kwartaal van 2025 start met de bouw van de sociale huurwoningen. Meer informatie over het project is te vinden op de pagina project Nieuw Boekhorst en www.nieuwboekhorst.nl

Gerelateerde berichten

12 juni 2023

Informatiemarkt Nieuw Boekhorst Voorhout