25 oktober 2023

Start bouw De Witte Tulp Hillegom

Op dinsdag 24 oktober is een heus insectenhuis onthuld voor het project De Witte Tulp in Hillegom. In opdracht van Stek bouwt Van Rhijn Bouw uit Katwijk 32 tweekamerappartementen.

Het hele wijkje bestaat uit totaal 115 woningen. Een aantal jonge nieuwe bewoners onthulden samen met wethouder Karin Hoekstra van de gemeente Hillegom en directeur Jaap van Rhijn het duurzame cadeau voor de wijk. Alle kopers waren uitgenodigd om erbij te zijn. Joke van den Berg, bestuurder van Stek: “De ligging zo dicht bij het station maakt het voor veel mensen interessant om hier te wonen. Daarom hebben wij graag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op deze plek ook sociale huurwoningen te realiseren.”

Kennismaken

De bijeenkomst was het officiële startsein voor de bouw van het project. Alle kopers waren uitgenodigd om bij dit moment aanwezig te zijn. Het was ook het moment om toekomstige buren te ontmoeten en even een kijkje te nemen op de bouwplaats. Er was dan ook veel belangstelling. Als de bouw volgens plan verloopt, dan is de oplevering medio 2025. De sociale huurwoningen worden verhuurd via Huren in Holland Rijnland.

Mooi gelegen

Project De Witte Tulp ligt vlakbij het station aan de 1e Loosterweg in Hillegom. Op het voormalige bedrijfsterrein van Transportbedrijf de Wit komen totaal 115 woningen. Van Rhijn Bouw uit Katwijk bouwt voor Stek 32 tweekamerappartementen van 56 m2. Ze worden niet toegewezen aan een speciale groep en komen dus breed beschikbaar.