24 oktober 2023

Tuinendag Boerenburg Noordwijk

Een goed onderhouden tuin zorgt ervoor dat je fijner woont. Om huurders te helpen bij het onderhoud van de tuin organiseerde Stek samen met vrijwilligersorganisatie Present Bollenstreek een tuinendag in de wijk Boerenburg in Noordwijk.

Gratis planten

Stek verzorgde via Hovenier Van Dijk plantjes voor tuin en balkon en was zelf met woonconsulenten en wijkbeheerders aanwezig om te helpen met de werkzaamheden. Hovenier Van Dijk hielp ook mee met het opknappen van de tuinen.

Handen uit de mouwen

Soms lukt het bewoners zelf niet meer om het onderhoud van de tuin te doen. Op tuinendag hebben de vrijwilligers van Present Bollenstreek de handen uit de mouwen gestoken en verschillende bewoners die dat zelf niet meer kunnen geholpen met hun tuin. 

Verbinding

Om even bij te komen van het harde werken konden bewoners, medewerkers van Stek en Hovenier van Dijk en alle vrijwilligers genieten van lekkere koffie, thee en chocolademelk in de partytent die was opgesteld bij het speeltuintje tussen de Sartoriusstraat en de Zeger de Moorstraat. Onder het genot van een lekker bakkie werd er bijgekletst, werden er vragen gesteld, gesprekken gevoerd en gelachen.

Geslaagde dag

Alle partijen kijken tevreden terug op deze tuinendag. De buurt ziet er groener en opgeruimder uit, de paden zijn weer begaanbaar en men kan terugkijken op een gezellige dag met elkaar. Deze geslaagde dag werd naast bewoners, vrijwilligers, Stek en Present Bollenstreek ook mogelijk gemaakt door Gemeente Noordwijk.