22 april 2024

Aankondiging jaarlijkse huuraanpassing

Per 1 juli 2024 passen wij de huren aan. Dit doen wij volgens de regels van de overheid. U ontvangt vóór 1 mei een brief waarin staat wat voor u verandert. De nieuwe huur gaat in op 1 juli 2024.

Standaard verhoging

Stek verhoogt de huur dit jaar standaard met 4,9%. Elk jaar bepaalt de overheid hoeveel de huren maximaal mogen stijgen. Voor 2024 is dit 5,8%. 

De stijging van de huur is hoger dan de afgelopen jaren. De overheid heeft dit vastgesteld omdat de lonen in 2024 gemiddeld meer stijgen dan de huur omhoog gaat. Dat betekent dat huurders gemiddeld een iets kleiner deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur.

Huurverhoging nodig

Wij passen de huur aan, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen veilig, betaalbaar en fijn kan wonen. Het beheer en onderhoud van onze huizen wordt ieder jaar duurder. Wij moeten ervoor zorgen dat huizen sneller energiezuiniger worden voor een lagere energierekening en meer comfort. En natuurlijk moeten wij de komende jaren veel bouwen. Dit alles kost geld. Door de huuraanpassing zorgen wij voor goede en betaalbare woningen. Voor nu en in de toekomst. 

Per e-mail of per post

De nieuwe huur gaat in op 1 juli 2024. Huurders van Stek krijgen voor 30 april bericht waarin staat wat er voor hen verandert. 

U ontvangt dit bericht per e-mail. Als er van u geen recent e-mailadres bekend is, versturen wij de brief per post.

> naar alle informatie over de jaarlijkse huurverhoging.