5 april 2024

De kracht van samen

Op een zonnige donderdagmiddag ontvingen wij samenwerkingspartners in ons kantoor in Hillegom. Mensen die elkaar niet altijd tegenkomen in het werkveld, maar elkaar wel veel te vertellen hebben. Onder het motto 'de kracht van samen' werd het een heel geslaagde middag!

Verschillend

De aanwezigen vertegenwoordigden veel verschillende domeinen. Denk aan huurders, leden van de corporatieraad, gemeenten, zorg- en welzijnspartijen, politie, partijen uit de bouw- en onderhoudswereld en collega corporaties. De energie en betrokkenheid van alle deelnemers was voelbaar in de zaal.

Aftrap

“Wij staan voor wonen voor een brede groep mensen. En dat is alleen mogelijk in een krachtige samenwerking.” opende Joke van den Berg, bestuurder van Stek. Vier korte inleidingen vormden het kader van de middag. Arie van Erk, burgemeester van Hillegom, sprak over de wooncrisis. Luuk Geljon, coördinator bij de voedselbank, gaf een inkijkje in de praktijk van mensen die noodgedwongen gebruik maken van de voedselbank. Danielle van Veen, bestuurder van HOZO, nam de aanwezigen mee in de wereld van wonen en zorg. En André Smit, programmamanager Verduurzaming bij Stek, gaf in vogelvlucht de duurzame ambities van Stek. Esther van der Voort verbond als dagvoorzitter alle onderwerpen aan elkaar.

Oplossingen

Daarna gingen de deelnemers in gesprek over grote opgaven. Hoe gaan we de wooncrisis te lijf? Hoe zorgen we voor goede woonplekken voor het groeiende aantal ouderen? Welk perspectief kunnen we bieden voor mensen die in armoede leven? En hoe versnellen we de verduurzaming van onze woningen en de leefomgeving.

Met de energie en betrokkenheid van alle deelnemers, werd het een heel geslaagde middag!