26 maart 2024

Nieuwe doorstroomadviseur Noordwijk

Vanaf 1 maart 2024 is Christel Rotteveel het nieuwe gezicht voor huurders die willen doorstromen binnen de gemeente Noordwijk. Christel volgt Anita Heemskerk op die deze functie sinds juli 2022 heeft vervuld.

De aanstelling van een doorstroomadviseur is een van de prestatieafspraken die Stek en Padua met de gemeente Noordwijk hebben gemaakt. De doorstroomadviseur zet zich in om de doorstroming en beweging op de sociale woningmarkt te bevorderen.

Meer woningen voor gezinnen

Als het inkomen of de (gezins)situatie verandert, willen huurders vaak wel verhuizen, maar lukt dat niet altijd. Vaak gaat het om ouderen die wel willen verhuizen, maar voor wie de drempel te hoog is. Zij vinden het bijvoorbeeld lastig om uit de buurt weg te gaan, of zien op tegen de verhuizing.
De doorstroomadviseur helpt met advies en praktische hulp. Daarbij is aandacht voor eventuele emotionele en/of financiële drempels die een verhuizing in de weg kunnen staan. Zij ondersteunt niet alleen huurders van Stek en Padua, maar ook inwoners die nog geen huurder zijn maar
wel willen doorstromen.

Bekend gezicht in Noordwijk

Christel werkt al 4 jaar als verhuurmakelaar in de Bollenstreek. Zij kent de gemeente Noordwijk goed. Vanuit haar functie als makelaar kwam ze regelmatig huurders tegen die wilden doorstromen. De stap naar de rol van doorstroomadviseur was daarom niet zo groot. “Ik vind het heel leuk
om met huurders mee te denken over oplossingen en te zien dat mensen blij zijn dat ze de stap gezet hebben. Dat ze blij zijn met hun nieuwe huis.”

Wilt u contact?

U kunt Christel bereiken via het algemene nummer van Stek 0252-430 500 of via het contactformulier op de website. Daarnaast houdt zij twee keer per maand op vrijdagochtend een inloopspreekuur.

  • Iedere eerste vrijdag van de maand 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijk bij boekhandel Van der Meer, De Keuvel 1. De eerste keer op deze locatie is op vrijdag 5 april 2024.
  • Iedere derde vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijkerhout bij Brownies & Downies, Dorpsstraat 20.
    De eerste keer op deze locatie is op vrijdag 19 april 2024.
    Bij het spreekuur is ook Roy van Schie aanwezig van Welzijn Noordwijk. Bij hem kunnen inwoners terecht met vragen over
    buurtinitiatieven, lief en leedstraten en andere Welzijnsvragen.

Huurt u bij Stek in Hillegom, Lisse of Teylingen?

Huurders van Stek in de gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen die interesse hebben in doorstromen kunnen contact opnemen
met Jolanda Bouckaert. Zij is doorstroomadviseur voor deze gemeenten. Bel hiervoor naar het algemene nummer
van Stek: 0252-430 500 of vul het contactformulier in op www.stek-wonen.nl.