1 juli 2024

Straatkunst in Hillegom

In de laatste week van juni en de eerste week van juli worden drie witte buitenmuren van het complex aan de Kortenaer in Hillegom omgetoverd tot prachtige kunstwerken. Stek heeft de Spaanse kunstenares Irene Lopez opdracht gegeven om deze mooie kunst aan te brengen.

Kunstproject

Het plan om de buitenkant van het complex wat meer kleur te geven was een van de afspraken die gemaakt zijn tijdens de complexschouw van vorig jaar. Gezocht werd naar moderne, kleurrijke kunst waar omwonenden trots op kunnen zijn en die herkenbaar is. Stek heeft het “Street Art Museum Amsterdam” benaderd. De filosofie van dit museum is dat kunst mensen samenbrengt. Straatkunst in het bijzonder omdat het aanbrengen hiervan heel zichtbaar is. Irene Lopez is een van de artiesten die verbonden zijn aan dit museum. 

Lokaal thema

De kunstenaar heeft ontwerpen gemaakt die passend en herkenbaar zijn voor de mensen uit de buurt. Zo komen In de schilderingen tulpen, kersenbloesem en lokale vogels terug.  De drie schilderingen zijn verschillend, maar door kleuren en terugkerende onderwerpen met elkaar verbonden. De buurtbewoners zijn enthousiast over het project en blijven regelmatig stilstaan om de voortgang te bewonderen en een praatje te maken met de kunstenares. "Kan ik ook zo’n schilderij op mijn muur krijgen?" vroegen verschillende bewoners.

Feestelijke afsluiting 4 juli

Tot 4 juli is het nog mogelijk de artiest in actie te zien. Op donderdag 4 juli om 16.00 uur sluit Stek het project feestelijk af samen met de bewoners en andere belangstellenden.