Geestwater

Project Geestwater in Lisse: Wonen onderdeel laten zijn van het landschap en niet andersom. Het is de laatste grote uitbreidingslocatie in Lisse waar woningen kunnen worden gebouwd. Er komen 450 woningen voor alle doelgroepen en elke portemonnee.

In een mix van 25% sociale woningen, 25% bereikbaar (NHG grens), 25% midden dure woningen en 25% dure woningen. Ongeveer de helft betreft koopwoningen en de andere helft huurwoningen. Er zijn diverse woningtypes. Stek bouwt 115 woningen in Geestwater. 

Landschap leidend

Geestwater wordt een volledig nieuwe wijk aan de zuidkant van Lisse waar mensen kunnen leven en wonen met de natuur. Het beheer wordt zo veel mogelijk aan de natuur overgelaten. Dus geen huisje-tuintje-parkeerplek, wonen in een landschap.

Waterbuffer

Vanuit je huis stap je de natuur in, daarom wordt er ook wel gesproken van een landschapspark. Voor alle inwoners van Lisse komen er ook speelruimtes, ecologische bos- en waterzones, steigers en aanmeerplaatsen voor kano's en picknickweides. De prominente rol van het water betekent voor Hoogheemraadschap Rijnland, dat de nieuwe woonwijk ook een waterbuffergebied is. Een van de manieren waarop je woningbouw kunt inzetten om ook andere vraagstukken van deze tijd op te lossen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website Geestwater via deze link.

Algemeen
PlaatsLisse
WijkDever-Zuid/Geestwater
Woningtypetypes nog niet bekend
Aantal woningen115
ProjecttypeNieuwbouw
Planning
Bouwrijp maken nog niet bekend
Start bouw circa 2026
Oplevering nog niet bekend