Home > Ik zoek > Vrijesectorhuurwoning

Vrijesectorhuurwoning

Stek verhuurt ook vrijesectorhuurwoningen in Lisse, Hillegom en Teylingen. Dit zijn woningen met een huurprijs boven de € 720,42. Nieuwsgierig naar ons actuele aanbod?

Onze beschikbare vrijesectorhuurwoningen adverteren wij ook via hureninhollandrijnland.nl. Om te reageren op een vrijesectorhuurwoning,  hoeft u niet ingeschreven te staan bij WoningNet. Huurders van Stek die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang bij de toewijzing van een vrijesectorhuurwoning. Dit doen wij om de doorstroming van sociale huurwoningen te bevorderen.

 


Veelgestelde vragen

 • Hoe lang moet ik wachten op een vrijesector huurwoning?

  Dit is geheel afhankelijk van de mate waarin de woning populair is en hoeveel belangstelling er is. Soms is er één kandidaat, soms zijn er wel tien belangstellenden.

 • Ik heb gereageerd op een vrije sector huurwoning, wanneer hoor ik wat?

  In de advertentie op Huren in Holland Rijnland staat de datum en het tijdstip vermeld wanneer wij een groepsbezichting organiseren. Als u op de woning reageert, dan kunt u naar deze bezichtiging komen. Komt u niet naar de bezichtiging zonder bericht? Dan vervalt uw reactie op de woning. Tijdens de bezichtiging hoort u direct welke volgorde van toewijzing wij aanhouden. In eerste instantie hebben Stek-huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang op andere belangstellenden. Daarna geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Natuurlijk moet u wel aan de vooraf gestelde voorwaarden voldoen. Deze staan in de advertentie vermeld.

 • Ik zoek een vrije sector huurwoning. Waar kan ik jullie aanbod vinden?

  Die vindt u op de website van Huren in Holland Rijnland. U hoeft zich hiervoor niet te registreren en betaalt ook geen inschrijfkosten. Toewijzing gebeurt op het principe 'wie het eerst komt wie het eerst maalt'. Huurders van Stek die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang op andere kandidaten. In de advertentie van de woning staan de voorwaarden (o.a. inkomen) benoemt. Voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u reageren.

 • Voor hoe lang wordt een vrije sector-huurcontract afgesloten?

  Het huurcontract voor een woning in de vrije sector (huurbedrag boven € 720,42) wordt afgesloten voor onbepaalde tijd met een minimum van 1 jaar. Na dat jaar kunt u maandelijks opzeggen.

 • Zijn er inkomenseisen voor een vrije sector huurwoning?

  Voor vrije sector huurwoningen geldt een jaarinkomen hoger dan € 38.035,-.