Home > Ik zoek > Vrije sector huurwoning

Vrije sector huurwoning

Stek verhuurt ook vrije sector huurwoningen in Lisse, Hillegom en Teylingen. Dit zijn huurprijzen boven de € 710,68. Nieuwsgierig naar al ons actuele aanbod?

Onze beschikbare vrije sectorhuurwoningen adverteren wij ook via WoningNet Holland Rijnland. U hoeft daarvoor niet ingeschreven te staan bij WoningNet. Stek huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang bij de toewijzing. Dit doen wij om de doorstroming van sociale huurwoningen te bevorderen.

 


Veelgestelde vragen

 • Heeft Stek ook huurwoningen in de vrije sector?

  Ja. Wie een inkomen boven de € 36.165,- per jaar heeft, kan het woningaanbod van Stek in de vrije sector bekijken op de website van WoningNet Holland Rijnland. In de advertentie staat precies aangegeven aan welke voorwaarden u moet voldoen.

 • Hoe kan ik reageren op een vrije sector woning van Stek?

  Reageren op een vrije sector huurwoning kunt u via WoningNet Holland Rijnland. U hoeft niet ingeschreven te staan bij WoningNet, dus een registratienummer is niet nodig. 

 • Ik zoek een vrije sector huurwoning. Waar kan ik jullie aanbod vinden?

  Die vindt u op de website van WoningNet Holland Rijnland. U hoeft zich hiervoor niet te registreren en betaalt ook geen inschrijfkosten. Reageren is gratis. Toewijzing gebeurt op het principe 'wie het eerst komt wie het eerst maalt'. Huurders van Stek die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang op andere kandidaten. Daarnaast krijgen huurders van Stek, die een sociale huurwoning leeg achterlaten, voorrang op andere kandidaten.

 • Zijn er inkomenseisen voor een vrije sector huurwoning?

  Voor vrije sector huurwoningen geldt een jaarinkomen hoger dan € 36.165,-.

 • Ik heb gereageerd op een vrije sector huurwoning, wanneer hoor ik wat?

  In de advertentie op WoningNet Holland Rijnland staat de datum en het tijdstip vermeld wanneer wij een groepsbezichting organiseren. Als u op de woning reageert, dan kunt u naar deze bezichtiging komen. Komt u niet naar de bezichtiging zonder bericht? Dan vervalt uw reactie op de woning. Tijdens de bezichtiging hoort u direct welke volgorde van toewijzing wij aanhouden. In eerste instantie hebben Stek-huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang op andere belangstellenden. Daarna geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Natuurlijk moet u wel aan de vooraf gestelde voorwaarden voldoen. Deze staan in de advertentie vermeld.

 • Hoe lang moet ik wachten op een vrijesector huurwoning?

  Dit is geheel afhankelijk van de mate waarin de woning populair is en hoeveel belangstelling er is. Soms is er één kandidaat, soms zijn er wel tien belangstellenden.

 • Voor hoe lang wordt een vrije sector-huurcontract afgesloten?

  Het huurcontract voor een woning in de vrije sector (huurbedrag boven € 710,68) wordt afgesloten voor onbepaalde tijd met een minimum van 1 jaar. Na dat jaar kunt u maandelijks opzeggen.