24 augustus 2023

Stek laat bijzondere tijd achter zich

Vorig jaar trad de voltallige Raad van Commissarissen van Stek af. Vanuit zorgvuldigheid hield de Autoriteit woningcorporaties (Aw) vanaf toen extra toezicht op het functioneren van de woonstichting. Onlangs liet de Aw eerst mondeling en later schriftelijk weten, dat dit extra toezicht niet meer nodig is. Er is volledig vertrouwen in het goed functioneren van Stek.

Hans Al is blij met het besluit: “Vooral het vormen van een nieuwe RvC en het leren van de ontstane situatie hebben tijd en inzet gevraagd. De dienstverlening naar de huurders en woningzoekenden kon gelukkig als gebruikelijk doorgaan. Dit gold ook voor de voortgang van alle bouwprojecten en investeringen. Stek is al die tijd een betrouwbare woningcorporatie gebleven en daarvan is het ministerie nu wederom overtuigd.”

Vertrouwen

De huidige voorzitter van de RvC, Susan van der Steen, vult hierop aan: “Het afgelopen jaar hebben wij een fundament gelegd onder toezicht dat voldoet aan de governance van deze tijd. Stek staat er goed voor en we zijn vol vertrouwen voor de toekomst.”

> naar persbericht Aw

Gerelateerde berichten

3 augustus 2022

Nieuwe RvC voor Stek