22 september 2023

Waterkanten hoogste punt

Na een bouwtijd van iets meer dan een jaar is het hoogste punt bereikt in de bouw van appartementencomplex ‘De Waterkanten’ in Lisse. De Waterkanten staat in de Zeeheldenwijk in Lisse en is met 26,5 meter het hoogste gebouw van Lisse.

Emile Linotte, manager Vastgoed bij Woonstichting Stek: “De woontoren met 72 duurzame appartementen markeert het laatste deel van dit gebied. Met het bereiken van het hoogste punt komt het moment in zicht, dat er echt huurders kunnen gaan wonen.” Aanvullend zegt Joris Deleij, hoofd productie bij Trebbe: “Er is ontzettend hard gewerkt. Dankzij de inzet van iedereen, bouwen we hier vanuit een mooie samenwerking aan duurzaam en betaalbaar woongeluk. Ik kijk uit naar de volgende mijlpaal; de oplevering.”

Omgeving

Het ontwerp van ‘De Waterkanten’ is van Klunder Architecten uit Rotterdam. Het appartementenblok markeert de entree van de nieuwe wijk. Door het kleurgebruik en metselwerk sluit De Waterkanten goed aan op de omliggende omgeving. Het appartementencomplex is alzijdig ontworpen. Door de verschillende gevels heeft het ‘ogen’ aan alle kanten. Dit levert een positieve bijdrage aan de sociale veiligheid in de wijk.

Duurzaam

De bewoners van De Waterkanten wonen straks in duurzame appartementen. De woningen worden verwarmd en gekoeld door bodemwarmtepompen. Voor de elektriciteit komen zonnepanelen op het dak. Een bijzonder detail is, dat alle houten binnenkozijnen circulair zijn en worden gemaakt uit sloophout.

Waterkanten

Het plangebied De Waterkanten ligt aan de Ringvaart en de Sportlaan in Lisse. Een aantal jaar geleden besloot de gemeente dat dit gebied toe was aan een grote opknapbeurt. Stek is één van de partijen die meewerkt aan deze wijkvernieuwing. De woontoren De Waterkanten is het laatste project van Stek in dit plangebied. Het appartementencomplex telt zeven verdiepingen en biedt plaats aan 19 tweekamerwoningen van ongeveer vijftig vierkante meter en 53 driekamerappartementen van ongeveer zeventig vierkante meter. De huren liggen ruim onder de grens voor sociale woningbouw en zijn daardoor bereikbaar voor een brede doelgroep.

Volgende stap

De bouw startte net na de zomervakantie vorig jaar. Met het hoogste punt is de ruwbouwfase tot een einde gekomen. Het metselwerk nadert ook het hoogste punt en de afbouw is in volle gang. Als alles volgens planning verloopt dan levert Trebbe het complex begin 2024 op. De woningen worden vanaf maandag 16 oktober verhuurd via Huren in Holland Rijnland.

Gerelateerde berichten

31 mei 2022

Begin bouw De Waterkanten in Lisse