Nieuws

Huurders maar ook de mussen duurzaam onder de pannen

25 maart 2022

Eén van de grote uitdagingen in het Ondernemingsplan van Stek is het verduurzamen van het bestaande bezit. Woningen uit de jaren vijftig of zestig van de vorige eeuw zijn vaak niet goed geïsoleerd. Dat leidt - zeker in deze tijd - tot hoge energiekosten. Door een heel pakket van maatregelen aan de 'schil' van de huizen gaan die woonlasten omlaag en wordt het binnen ook nog eens veel aangenamer.

Lees meer

Veiligheidsregio coördineert opvang vluchtelingen uit Oekraïne

15 maart 2022

De oorlog in de Oekraïne roept veel emoties op, ook bij onze huurders. Vanuit onze maatschappelijke rol staat Stek in contact met de gemeenten over een eventuele bijdrage in het huisvesten van vluchtelingen. Voor de korte termijn is noodopvang nodig en daar is op dit moment in voorzien. Wat wij op langere termijn nog kunnen bijdragen, is afhankelijk van de ontwikkelingen en de gesprekken met de gemeenten.

Lees meer

Veel eensgezindheid bij Politiek Café Teylingen

10 maart 2022

Ook de Bollenstreek gaat volgende week weer naar de stembus. Stek doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar is wel van de partij. Al was het maar omdat de gemeenten - mét de huurdersorganisaties - een belangrijke partner zijn om onze ambities in Prestatieafspraken te gieten en te verwezenlijken.

Lees meer

Ondernemingsplan Stek boordevol ambities

2 maart 2022

Meer betaalbare en duurzame woningen in leefbare buurten, tevreden huurders en minder woningzoekenden. Het nieuwe ondernemingsplan van Woonstichting Stek staat vol ambities voor de periode 2022-2025. Die kunnen wij niet alleen realiseren. Voor dit plan is nauw samengewerkt met gemeenten, huurdersorganisaties en zorg- en welzijnsinstellingen in ons werkgebied, dat bestaat uit Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Ook bij de uitvoering hebben we elkaar hard nodig.

Lees meer