UPDATE CORONA: WIJZIGING DIENSTVERLENING IVM AANGESCHERPTE REGELS

Eigen huurwoning kopen

Huurt u nu een van onze woningen? Maar wil u deze toch liever kopen? Sommige huurwoningen zijn bestemd voor verkoop. Als zittende huurder kunt u de woning dan kopen tegen de taxatiewaarde. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Een beperkt deel van onze huurwoningen is te koop 

Op basis van ons beleid hebben wij bepaald welke huurwoningen voor verkoop bestemd zijn. Het belangrijkste uitgangspunt bij verkoop is dat wij voldoende sociale huurwoningen beschikbaar hebben en houden.

Als uw huurwoning voor verkoop is aangemerkt, is aankoop mogelijk. Wanneer u interesse toont, laat Stek de woning taxeren, hiervoor zal een makelaar uw woning op afspraak bezoeken. Na ontvangst van het taxatierapport doet Stek u een niet onderhandelbaar aanbod. Om uw interesse te tonen kunt u een e-mail sturen naar info@stek-wonen.nl onder vermelding van uw adres, naam en telefoonnummer. Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op.

Wij verkopen de woning alleen aan de huurder die op dit moment de woning van ons huurt. Daarbij horen ook de kinderen.

Ja. Zolang u de woning huurt, regelen wij de opstalverzekering voor de dekking van schade aan een woonhuis, inclusief onroerende goederen die daarbij horen. Vanaf het moment van overdracht moet u naast uw inboedelverzekering ook een opstalverzekering zelf geregeld hebben.